2011. július 8., péntek

Meseerdő

Már jó ideje nem láttuk Anikót a Katicák őrsi összejövetelein. Azt hittük biztos sokat kell tanulnia a vizsgákra, ma viszont kiderült, hogy az igazi oka a távollétének, hogy elrabolták. A Katicák sem voltak restek rögtön elindultak megkeresni segédőrsvezetőjüket. Találkoztak a Sajtkukacokkal, akik szívesen csatlakoztak hozzájuk, hogy segítsenek.

A nyomok a Kálváriáig vezettek, ahol átlépve a kapun az őserdőben találtuk magunkat. Meg is jelent a gonosz Sirkán, aki nem tagadta, hogy bizony ő rabolta el Anikót és fogva tartja. El is indultunk szépen egyesével a sűrű őserdőbe, hogy felderítsük hol rejtegeti a gonosz Sirkán szegény Anikót. Útközben találkoztunk Akelával a farkaspapával, akinél be kellett mutatnunk a családunkat, Kának a kígyónak segítettünk összepárosítani az évszakokat, majd Balu macival zenéltünk, aztán Hátinak, a kis elefántnak tanítottuk meg a színeket és a számokat, Bagirával utaztunk a különböző közlekedési eszközökkel, aztán jött Maugli, akinek segítettünk áthozni a labdáját a túlsó partról. Kiállva az összes próbát megérkeztünk Sirkánhoz, aki még egy utolsó kérdést tett fel nekünk az állatokról. Amikor mindenki jól válaszolt Sirkán belátta, hogy kénytelen lesz elengedni Anikót, mivel mi teljesítettük az összes feladatot, amit az utunkba gördített.

Nagy volt az öröm, főleg akkor, amikor cserébe Anikó átadott 1-1 dobozt a két őrs vezetőjének. Tudjátok mi volt bennük? Az őrsi nyakkendőink, amire már mindkét őrs nagyon várt. A haranglábnál minden kis Katica Katicabogár ígéretet tett, majd őket követték a Sajtkukacok is. Büszkén viselték mindannyian az őrsi nyakkendőket és hát örömünkben még játszottunk egy jót.

Dandi

Egy kis videó a történtekről:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése