2011. november 19., szombat

Vezetői konferencia és mulatság

2011. november 18-20. között tartotta őszi cserkészvezetői konferenciáját a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Az aktuális ügyek megvitatása mellett lehetőség nyílt a tapasztalatcserére, és persze a szórakozásra is.
Péntek estére csaknem 30 cserkészvezető gyűlt össze, majd másnap újabb 10-15-en csatlakoztak. A konferencia a vezetőképző táborok és a IV. Szövetségi Nagytábor értékelésével kezdődött, melyeket aktív eszmecsere kísért a résztvevők körében.
Török András ismertette a Mária Út elnevezésű kezdeményezést, cserkészszövetségünk a kiépítés felvidéki koordinátora lesz. Ezek után szó esett a nevelési koncepciót megelőző állapotfelmérő kérdőív eredményeiről, az MCSSZ külügyi vezetőjétől megtudhattuk, hogy milyen lehetőségeink vannak a WOSM tagsággal kapcsolatban, foglalkoztunk a februárban esedékes tisztújítással és a szövetségi szintű rendezvényeinkkel is. Zárásként két csoportra osztódtunk: a csapatparancsnokok folytatták a tavasszal megkezdett fórumukat, míg a többiek Ondro nevű szlovák cserkésztestvérünktől hallhattak a szlovák és cseh cserkészek próbarendszerének felépítéséről.

A hivatalos program véget ért, de a nap még nem. Ugyanis az este a Három Patak együttes vezette táncházzal zárult.

Forrás: www.szmcs.sk (Bodzi)
Foto: Sexiláb

Udvardról Salgó Viktória, Dékány Andrea és Hodek Zoltán vettek részt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése