2012. július 19., csütörtök

Kiscserkész mintatábor, Palást


"A Maszat-hegyen innen és túl,
áll egy kis házikó,
benne él Szösz néne szöszök között,
gyere, keresd a Szösz-köz ötöt..."

Ipolyság, Marcelháza és Udvard kiscserkészei rá is találtak Szösz néne házára (palásti Ivánka kastély) és felejthetetlen, élményekben gazdag napokat töltöttek el ebben a varázslatos világban. Viszont nem csak ők vendégeskedtek Szösz néne házában, hanem a takarítóbrigád által kitakarított házakból ide menekülők is, a  náthás Ismeretlen Angol Költő, Pali Kalóz, Zoknifaló, Porcica, Krümpütty Klotild, Höhöc és a Lajhár.

Az itt töltött 6 nap (augusztus 19-24) alatt megmutathattuk Szösz nénének, hogy milyen ügyesek is vagyunk. Készítettünk magunknak porcicákat, kis söprűket, virágokat, maszat-hegyi táskát, zoknibarátokat, valamint cipesz- és fakanál bábokat.  Megtapasztalhattuk, hogy milyen érzés is vaknak, vagy süketnek lenni, megtanultuk a jelbeszéd alapjait, valamint sok-sok cserkésztudást is magunkba szívhattunk. Fürgeségünket és furfangosságunkat különböző staféták, vetélkedők, képháború során bizonyíthattuk. Az ének, játék és a bábozás sem maradhatott ki, valamint ellátogattunk a Para-prérire is Vadlóhoz. Egyik nap csatlakoztunk a völgyben a többi nagy cserkészhez, ahol egy hatalmas közös népi játékban, szentmisében valamint egy bábelőadásban volt részünk.

Sok új barátra leltünk ezekben a napokban, megismertük Maszat hegy lakóit, és a segítségünkkel sikerült legyőzni a gonosz Paca cárt is, aki el akarta pacásítani az egész világot.

Minden jó ha a vége jó, és a legvége volt néhány kiscserkész számára a legemlékezetesebb, amikor a hosszú éves felkészülés után végre kiscserkész ígéretet tehettek és most már ők is büszkén viselhetik a sárga nyakkendőt.
 
Dandi

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése