ÖV zk = őrsvezető záróképző, ezen a képzésen fejezik be az őrsvezetők a nyári táborban megkezdett munkát, és ha a vizsgákat sikeresen leteszik, akkor egyúttal megkapják az őrsvezetői rangot
SÖV tali = a nyári segéd-őrsvetező tábor lakóinak találkozója, ill. a még elmaradt vizsgákra alkalmat adó találkozó
Udvardról Salgó Zs. Viktória mint a SÖV tali vezetőképzője, Dékány Meli, mint a SÖV tali résztvevője, Hegedűs Viki pedig mint az ÖV zk tagja vettek részt a palásti akción. Bodzás Gergely a www.szmcs.sk oldalon ill. a Cserkész újságban megjelent cikkét közöljük le:
ŐVZK 2010

Vérfarkasok éjszakája – egy légiós semmitől sem riad vissza!

Péntek este 6 órára javarészt mindenki megérkezett a helyszínre. Zászlót vontunk, és a tábor parancsnoka üdvözölte a jelenlevőket. ,,Örülök, hogy ennyien együtt lehetünk újra, a táborhelyhez olyan közel, hogy szinte érezzük az illatát.
Ez a hétvége alkalmat ad arra, hogy felelevenítsük emlékeinket, élményeinket, szórakozzunk, ugyanakkor, segédőrsvezetőhöz méltón tanuljunk új dolgokat és fejlődjünk is.“ – mondta Zachar Pali. Gyors vacsora, és aztán játékra fel! Máris elfelejtette mindenki, hogy mennyire fárasztó volt az egész hét, milyen hosszú volt az utazás. Az esti tábortűz jeleneteiben az őrsök életre keltették legkedvesebb tábori élményüket. Ennek tetejébe, a tábortűz után megnéztük a nyáron készült képeket, videókat. Nevetésből nem volt hiány. Késő éjjel végrehajtottunk közösen egy érdekes és megdöbbentő kísérletet. xDxD
LOL. (Sajnálom, a dolog szigorúan titkos, csak kódolva közölhettem.) A szombat egyetlen perce sem maradt kihasználatlanul. Alighogy felébredtünk a napostiszt hangjára, már hallottuk is a napi parancs szerinti utasításokat. A segédőrsvezetők megtanulták, hogyan legyenek körmönfontak, hogyan olvassák a Bibliát, kaptak tippeket ,,ismizéshez“, ,,lazázáshoz“, papírra vetették jövőbeli terveinket, és persze játszottunk is. Még az ebéd is külön élmény volt. - Fiúk, mit is ettünk ma ebédre? - Trutyit! Volt benne kolbász, kukorica, bab, hagyma... - Emlékeztek még a nevére és, hogy honnét származik az étel receptje? - Argentínából... Hát, ha jól emlékszem ,,amable y cordial”. ... folytatás a novemberi Cserkészben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése