2011. október 29., szombat

Boszorkányszombat

Az udvardi 28. sz. Kaszap István cserkészcsapat roverjei aktív szervezői munkával láttak hozzá az október utolsó hétvégéjén megrendezett "Boszorkányszombat" programjainak megszervezéséhez. Az udvardi csapat erősen kiscserkészorientált vezetői önmaguk keretein túllépve meghívták a körzet kiscserkészeit is.

Meghívásunkat elfogadta Kürt, Garampáld, Kisgyarmat, Nagymegyer és természetesen Udvard csapata is.
Az így összeverbúválódott gyereksereget (közel 70 kiscserkész és vezető) Zoraida köszöntötte a boszi- és varázslóképzőben, majd bemutatta a professzorokat és segédeiket, valamint elosztotta a kis tanoncokat négy csoportra.

Az őrült bájitalkeverő Jucovszky professzornál varázsfőzetet készítettek és elővarázsoltak a láthatatlan bűbáj szövegét. Akácia professzor megmutatta, hogyan készíthetnek maguknak igazi Varázsbarátot fakanálból, aki mindig vigyáz majd rájuk. Bibircsóka professzor és segédei boszorkány make-up-ot varázsoltak az arcukra. Míg Albusz Matyidór professzorral gyakorolták a boszorkányok és varázslók fő erényét a jókedvet és a játékot.

Amikor már mindenki kellőképpen elsajátította a boszorkánymesterségek csínját-bínját egy boszorkányszerencsekerék mérkőzésben összemérhették boszi-intelligenciájuk szintjét is. Ha valakit elkerült volna a szerencse, akkor volt esélye még a varázspexeso játékban babérokat aratni. A versenyzők mindegyike ajándékokkal lett gazdagabb.

Vacsora után már jóllakottan ugyan, de a félelemtől gombóccal a torkunkban lépegettünk az udvardi cserkészotthon pókhálós pincéjének korhadt falépcsőin, ahol hangulatos gyertyafénynél a cserkészszellem védelmező szárnyai alatt rátaláltunk Moanára, aki ősi szokás szerint kinevezett minket igazi boszorkányokká és varázslókká.

Miután mellünkre tűzték a boszik billogos jelét, csiribá-sörprőnkre ülve szálltunk hazafelé, a teliholdas éjszaka leheletfinom zúzmarával borított varázspálcánk suhintásában.

Egyedül a nagymegyeri cserkészek voltak olyan bátrak, hogy a cserkészotthon denevér és pókokkal lakott sarkaiban hajtották álomra a fejüket, és ők vasárnap reggel vonatoztak haza otthonukba.

Jó volt egy helyen ennyi kiscserkészt látni. Köszönjük a vezetőiknek, hogy elhozták őket hozzánk és azt is, hogy otthon időt nem sajnálva áldozatokat hoznak a legkisebbek élményteli szórakozása érdekében.  A rendezvényt támogatta: a szlovákiai magyar mágneses viharoktól irtózó vasorrú boszorkányszövetség alapítványa az SZMMVIVBSZA és Kismedve:)

Zolti & Dandi

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése