2011. október 1., szombat

Kövess engem


Október 1-én a verőfényes napsütésben a kálvárián gyülekeztek az udvardi kiscserkészek szüleikkel. Hirtelen egy padláson találták magukat, ahol Pisti, Rozi és kiskutyájuk Borzas játszottak, miközben rátaláltak a Könyvek könyvére. A vastag por ellenére, mely az évek alatt ellepte, a gyerekek felfigyeltek a belőle áradó fényességre. Miután kinyitották, megtudták, hogy ez egy csodálatos könyv, ami a múltba repíti olvasóit.

Szép sorjában mind a kilenc család megkezdte az utazást a régmúltba. Így találkoztak a családok a mindig viccelődő Néri Szent Fülöppel, napfényben tündöklő Szűz Máriával, nagyszakállú Máté evangélistával, az elrepült galambját kereső Noéval, az átlagember számára csalónak tűnő Lukács evangélistával, a koldusnak álcázott Péter apostollal valamint a sziklából vizet fakasztó Mózessel. Ők mindannyian eleget tettek Jézus hívásának, most pedig különböző feladatok által segítettek nekünk felfigyelni mennyire fontos Jézus jelenléte az életünkben.

Miután megérkezett mindenki az időutazásról a plébániára, és megtömtük gyomrunkat édesanyáink fincsi sütijeivel és pogácsáival a szülők és a gyerekek kicsit elváltak egymástól. A szülőknek egy fantasztikus előadásban volt készük a Halász házaspár jóvoltából, akik a szeretetnyelvekről beszéltek. Ezidő alatt a gyerekek csoportokba osztva fedezték fel a templomunkat. Nagyon sok érdekességet tudhattak meg Tibor atyától a templomban levő szobrokról, freskókról.

A nap csúcspontja a szentmise volt, ahol ifjúsági énekeket énekeltünk gitár kíséretében és Tibor atya nagyon kreatív módon vonta be a gyerekeket és szüleiket a prédikációjába. Zárásként minden gyerek lerajzolta legkedvesebb élményét a közösen eltöltött napról, a szülőknek pedig lehetőségük volt írásban átadni néhány intelmet gyermekeiknek. Ezeket gondosan borítékokba zártuk és pár év múlva minden családnak elküldjük.

A találkozó nagy sikert aratott mind a gyerekek, mind a szülők körében. Elértük a célunkat, sikerült megmutatnunk és lehetőséget adnunk a szülőknek, hogy átéljék annak a sok jónak a töredékét, melyet gyermekük elbeszéléséből hallanak egy-egy cserkészrendezvény után, valamint játékos módon bevezetni a legkisebbeket a biblia világába.

Dandi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése