2011. december 23., péntek

Csapatkarácsony és Betlehemi láng

2011-ben csapatparancsnokunk nagy feladattal bízta meg Renét. Ő lett az idei Betlehemi láng udvardi tűzmestere. El is ment néhány cserkésztestvérével Érsekújvárba, hogy az ottani cserkészektől átvegye a szeretet lángját és tovább tudjuk adni Zsitvabesenyőre, Koltára, Nagylótra, na meg persze Udvardra.

December 23-án cserkészektől visszhangzott a Majthényi Adolf Alapiskola folyosója, mivel idén itt tartottuk csapatkarácsonyunkat. Nagy örömünkre szolgált, hogy idén is csatlakoztak hozzánk cserkészek Budapestről, valamint Józska bácsi és Gizi néni is elfogadta meghívásunkat, és velünk ünnepelt. Rajtuk kívül körünkbe tévedt egy eltévedt pásztor és egy napkeleti bölcs is, aki elveszítette a csillagot, melyet követett. Útba igazítottuk őket, hogy rátaláljanak a kis Jézus születésének helyére, közben pedig megajándékoztuk egymást saját kezűleg készített ajándékainkkal. Csapatunk is kapott egy nagy közös ajándékot, mégpedig az új cserkészotthonunkat, melyhez minden őrs kapott egy kulcsot.

Az ajándékozás után átment az egész cserkészcsapat a templomba, ahol átadtuk a Betlehemi lángot és a Káplán úr áldásával indultunk őrsönként 7 irányba a faluba, hogy több mint 120 családhoz tudjuk eljuttatni a szeretet lángját.

Dandi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése