2010. december 23., csütörtök

Csapatkarácsony

Ma, 2010 december 23-án ellátogatott hozzánk 4 magyarországi ST jelölt és 3 cserkész. Néhányszor már előfordult, hogy így Karácsony táján felkeresnek minket külföldi - de főleg magyarországi - csapatok, mert a ST képzés egyik szerves része a határon átnyúló együttműködés gondolata.


December 23-án délután gyereksereg lepte el az udvardi plébánia bejáratát. Mindannyian kis csomagocskát szorongattak, amiben saját kezűleg készített ajándék lapult. Két manó beterelt minket a cserkészotthonba és megkértek bennünket, hogy mutassuk meg nekik, mi is az a karácsony, mit is ünneplünk ezen a napon, mert ők még sosem láttak se karácsonyfát, se ajándékokat.

Minden őrs rövid kis jelenettel okosította ki a manókat. Az óvodások eljátszották a kis Jézus születésének történetét. Mivel elég sok szereplőre volt szükség, így befogtuk pásztoroknak a magyarországi vendégeinket is, akik szintén cserkészek, valamint a káplán urat is, akinek József szerepe jutott. Nagyon ügyesen játszották a legkisebb cserkészjelöltek az angyalok és a három királyok szerepét.

Jótett helyébe jót várj, mivel segítettünk a manóknak, így ők is kiosztották nekünk a karácsonyfa alatt lapuló ajándékokat.

Az est csúcspontja a szeretet lángjának a továbbítása volt falunk családjaihoz. A karácsonyváró délutánon átvettük a tardoskeddi cserkészektől a betlehemi lángot, majd cserkészeink elvitték Zsitvabesenyőre a lángot és a templomban adták át Pintér atyának és a híveknek. Udvardon kis csoportokban jártuk a falu utcáit, vittük el a lángot közel 150 családhoz, akik befogadták a betlehemi láng fényét, melegét otthonukba, hogy átjárja életüket.

Dandi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése