2011. szeptember 16., péntek

OAMB - Tardoskedd


- No, jó volt?
- Jó.
- Megérte elmenni?
- Nem.
- Nem? Ha' miért?
- Mer'.

Kb. így  zajlott a társalgás a vasárnapi keresztút és szentmise közti üresjárásban a napsütéses kálvárián Sanyi és köztem. Úgy éreztem, mintha valami hiányzott volna a hétvégéből: a győzelem.


Az akadályversen és métabajnokság felkészülésen és szerencsén múlik. Ez utóbbinak magam is szemtanúja voltam. Elmondhatom, hogy az udvardi csapat teljesen felkészülten emelt fővel küzdött a bajnokságon. Mindezek ellenére nem lettünk döntősök, két meccset nyertünk kettőt pedig veszítettünk.

Sajnálom, hogy a csapatnak nem volt igazi trénere, aki a meccs alatt taktikai tanácsokkal látta volna el a csapatot, és amikor a pszichikai mélyponton voltak, felemelte volna őket a sárból.

Le a kalappal a csapat előtt, jövőre újra eljövünk, és megmutatjuk, hogy Udvard is meg tudja fogni a métaütőt, ráadásul vastag végivel!!!





Eredmények:

  • Fülek - Udvard (25:51)
  • Érsekújvár - Udvard (82:35)
  • Udvard - Palást (58:32)
  • Udvard - Szepsi (21:76)


A métacsapat tagjai:

Katona Erika
Lencsés Erika
Dékány Melánia
Králik Vivien
Vanya Sándor
Dudok Patrik
Turák Krisztián
Tanka László
Zsapka Levente
Suchánek René
Lencsés Richard
Gubo Szilvia
(Geszte)

zolti




A hivatalos beszámoló:





Érsekújvár, Szepsi, Nyékvárkony és Fél győzelmével végződött a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Országos Akadályversenye és Métabajnoksága, amelyet idén az érsekújvári járásbeli Tardoskedden rendeztek meg.

Bencze Dávid, a tardoskeddi 60-as számú Sík Sándor cserkészcsapat parancsnoka elmondta, a 16. alkalommal megrendezésre kerülő országos vetélkedőre végül a várt háromszázhatvan cserkész helyett háromszázhetvenen érkeztek. Sokan azért látogattak el Tardoskeddre a péntektől vasárnapig tartó rendezvény egy-egy napjára, hogy a cserkésztársaikat lelkesítsék. Az akadályverseny 15-20 kilométeres gyalogtúrából állt, ahol az egyes állomásokon különböző feladatokat kellett teljesíteniük a versenyzőknek, szerencsére az időjárás kedvezett a versenyzőknek. Az akadályversenyben két kategóriában mérték össze erejüket a versenyzők, a 15 év alatt Kölök kategóriában Nyékvárkony csapata győzött, Suhanc kategóriában Fél csapata.

A métabajnokság -- 14 főből álló csapatok egymás elleni labdajátéka – szombaton zajlott, ugyancsak két kategóriában. Kölök kategóriában Érsekújvár, Suhanc kategóriában Szepsi bizonyult a legjobbnak.
A két verseny között koncerte, táncházba várták az érdeklődőket. Nagy kihívás volt az országos rendezvény megszervezése a hatvan főt számláló tardoskeddi cserkészcsapat számára, de sikeresen helytálltak.
(Új Szó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése