2010. április 3., szombat

Őrségállás a szent sírnál

Az idei őrségállás alkalmával megkértem az őrsvezetőket, hogy a közelmúltban történtek miatt elképzelhető, hogy nem csupán szimbolikusan kell megvédenünk a Szent sírt, hanem cselekedni is kell majd, ezért jó lenne, ha az őrsvezető ott tudna lenni a templomban, amíg az őrse áll őrséget. Így is tettek, íme a történések a vezetők tollaiból:

„Az őrségállás jól zajlott, a Pufival álltam 30 percet, a csajok 3x15 percet és a végén mégegyszer mi álltunk 15 percet. Senki nem volt rosszul szerencsére, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyi ember lesz reggel.“ Dóri (Vadigyors mókus őrs)

„Hát ez az őrségállás is jól kezdődött, mindenki (kivével Marost) eljött. Jobbak voltak, mint gondoltam volna. A templom majdnem üres volt, alig alig jöttek. Nyugisan ment minden.
Megjegyzés: Ádám kezébe kard nem való.“ Matyi (Rohamkullancs őrs)

„Nagy örömömre ma mindenki tudott szakítani az őrsből fél órát a drága idejéből és eljött a templomba őrt állni. Még Tina is ott volt, pedig már hosszabb ideje betegeskedett, remélem nem fázott meg még jobban. Erika és Meli a saját fél órájukon kívül, ami közben nagyon kellett magukon uralkodni, hogy el ne nevessék magukat hangosan a Szundi tanító néni aranyos kislányának ‘beköpésein‘, még egy 10 percet vállaltak Patyka és Nina idejéből, hogy Nina pihenhessen közben, nehogy úgy roggyon össze, mint tavaly. Szerencsére, mindenki rosszullét nélkül teljesítette a fél órás feladatát.“ Dandi (Méhecske őrs)

„Az őrségállás szokványos és unalmas volt. Szerencsémre jól jött ki a sorrend, mert Levi Zoltival állt őrséget, én Ádámmal, Ricsi Dáriussal és csak az ő őrségállásukra kellett elmennünk. Arra is az Ádám ment, mivel ő felajánlotta, hisz úgyis közelebb lakik... én meg nem tiltakoztam, ha akar hát menjen :P Ennyi volt... uncsi, de gyorsan eltelt.“ Bali (Kaméleon őrs)

„Ebben az évben is, mint eddig mindig, nagyszombaton a cserkészek őrt álltak a sírnál. Meg volt a beosztás, kinek mikor kell mennie. A hagyományokat követve párban álltunk 30 percet. Én később álltam Lacival, mert focim volt. Az őrsöm többi tagja ekkorra már túl volt az őrségálláson (azért elmentem őket meglesni, minden rendben van-e). Az őrségállás után egy szentmisével fejeződött be a szombati nap.“ Sanyi (Mormota őrs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése