2010. október 21., csütörtök

ÖV zk / SÖV tali, Palást

Ha valaki nem tudná, hogy mit jelent a cím, akkor elmagyarázom:

ÖV zk = őrsvezető záróképző, ezen a képzésen fejezik be az őrsvezetők a nyári táborban megkezdett munkát, és ha a vizsgákat sikeresen leteszik, akkor egyúttal megkapják az őrsvezetői rangot

SÖV tali = a nyári segéd-őrsvetező tábor lakóinak találkozója, ill. a még elmaradt vizsgákra alkalmat adó találkozó

Udvardról Salgó Zs. Viktória mint a SÖV tali vezetőképzője, Dékány Meli, mint a SÖV tali résztvevője, Hegedűs Viki pedig mint az ÖV zk tagja vettek részt a palásti akción. Bodzás Gergely a www.szmcs.sk oldalon ill. a Cserkész újságban megjelent cikkét közöljük le:


ŐVZK 2010
2010. október 21-24. között az Őrsvezetőképző Tábor tagjai utolsó alkalommal gyűltek össze, hogy fogadalmat tegyenek és őrsvezetőként térhessenek haza.

Csütörtök este 6 órakor már jelöltek vártak a palásti Ivánka-kastély udvarán, amikor megérkeztek a törzs első tagjai, aztán újabb őrsvezető jelöltek, és újabb törzstagok érkeztek, hogy éjjelre 31 cserkész örüljön a viszontlátásnak és várja izgatottan a hétvégét. Dolgosan és tanulságosan telt a péntek és a szombat, azzal az elsődleges céllal, hogy a megjelentek megosszák egymással tapasztalataikat, módszereiket, trükkjeiket az őrsvezetésről. Mindenki bemutathatott egy általa elképzelt minta őrsi összejövetelt, egy kreatív ötletbörze keretében pedig látványos kézügyességi tárgyakat ismerhettünk meg kezdve a hatalmas, puhított fából készült hajótól, egy egész origami állatkerten át a szalvétatechnikával díszített teásdobozig. A pénteki vacsora előtt pedig megtudhattuk, hogy mi is az igazi paradoxon és hogy miért nem éri utol Achilleus sohasem a teknőst, majd tovább törhettük a fejünk Einstein feladványán, vagy épp azon, hogy hogyan is rakosgassuk a gyufaszálakat, hogy a megfelelő ábrát kapjuk. A vacsora után kisebb csoportokra bomolva rövid előadások keretében ismerkedhettünk meg azokkal a településekkel, ahonnan érkeztünk. (bodzi - szmcs.sk)Vérfarkasok éjszakája – egy légiós semmitől sem riad vissza! 

Az ősz szövetségünkben általában az utó-, és záróképzők időszaka. Ez évben egy időpontra, október 22-24-ére esett a SÖV találkozó és az ŐV záróképző. Míg az őrsvezető-jelöltek az Ivánka-kastélyban már javában dolgoztak, a segédőrsvezetők Paláston egy másik helyszínt foglaltak el: a Palásthy Pál Alapiskola épületét.


Péntek este 6 órára javarészt mindenki megérkezett a helyszínre. Zászlót vontunk, és a tábor parancsnoka üdvözölte a jelenlevőket. ,,Örülök, hogy ennyien együtt lehetünk újra, a táborhelyhez olyan közel, hogy szinte érezzük az illatát.

Ez a hétvége alkalmat ad arra, hogy felelevenítsük emlékeinket, élményeinket, szórakozzunk, ugyanakkor, segédőrsvezetőhöz méltón tanuljunk új dolgokat és fejlődjünk is.“ – mondta Zachar Pali. Gyors vacsora, és aztán játékra fel! Máris elfelejtette mindenki, hogy mennyire fárasztó volt az egész hét, milyen hosszú volt az utazás. Az esti tábortűz jeleneteiben az őrsök életre keltették legkedvesebb tábori élményüket. Ennek tetejébe, a tábortűz után megnéztük a nyáron készült képeket, videókat. Nevetésből nem volt hiány. Késő éjjel végrehajtottunk közösen egy érdekes és megdöbbentő kísérletet. xDxD

LOL. (Sajnálom, a dolog szigorúan titkos, csak kódolva közölhettem.) A szombat egyetlen perce sem maradt kihasználatlanul. Alighogy felébredtünk a napostiszt hangjára, már hallottuk is a napi parancs szerinti utasításokat. A segédőrsvezetők megtanulták, hogyan legyenek körmönfontak, hogyan olvassák a Bibliát, kaptak tippeket ,,ismizéshez“, ,,lazázáshoz“, papírra vetették jövőbeli terveinket, és persze játszottunk is. Még az ebéd is külön élmény volt. - Fiúk, mit is ettünk ma ebédre? - Trutyit! Volt benne kolbász, kukorica, bab, hagyma... - Emlékeztek még a nevére és, hogy honnét származik az étel receptje? - Argentínából... Hát, ha jól emlékszem ,,amable y cordial”. ... folytatás a novemberi Cserkészben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése